Сільська рада
села Великий Мидськ, Костопільського району, Рівненської області

День Перемоги у Великому Мидську

«Тільки той, хто памятає минуле, вартий майбутнього».

                                                                      Вони у битві чесно полягли,

                                                                        А іншого - ні вибору, ні змоги.

                                                                       Вони загинули, але перемогли.

                                                                     Бо віддали життя для Перемоги!

 

 

    Все далі відходять грізні і важкі роки Другої Світової війни, але не згасає пам'ять про тих, хто не шкодував своєї крові, хто приніс на вівтар свободи найдорожче – життя! Минають роки, відлітають у вічність… Виповнилося вже 72 роки з часу визволення нашої країни від німецько – фашистських окупантів. І ми , молоде покоління, не маємо права забувати про тих людей, котрі подарували нам щасливе сьогодення.

    Вшановує, пам’ятає і пишається своїми героями і село Великий Мидськ. Щороку, 9 травня, жителі села вшановують пам'ять померлих односельчан в роки війни і дякують за здобуту Перемогу живим свідкам того страшного лиха. Цей рік не став виключенням. Спільними зусиллями Великомидської сільської ради, будинку культури, школи, сільського храму,  місцевих підприємців та небайдужих жителів села були проведені заходи, присвячені відзначенню 72 –ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні.

   Традиційно,  біля обеліска слави загиблим односельчанам  в роки війни,  була проведена лінійка – реквієм, покладання гірлянди пам’яті учнями школи та панахида за загиблими односельчанами. Після цього, всі гості, були запрошені до актової зали будинку культури на святковий концерт.

На свято були запрошені ветерани ВВв, ветерани Афганської війни, учасники ВВв, учасники бойових дій, інваліди війни,  солдатські вдови та матері, діти війни учасники АТО та жителі села.

   Для всіх присутніх , зі сцени звучали задушевні пісні, декламувалися вірші про війну, транслювалися тематичні відеоролики.  З словами скорботи за загиблими та словами вдячності за здобуту перемогу, до всіх запрошених,  звернулися сільський голова Олена Миколаївна Ступницька, депутат районної ради Володимир Іванович Овдійчук та священник села Василь Петрович Лазарчук.

Після закінчення концерту для всіх запрошених гостей цього свята, був накритий фуршетний стіл. І цим ми завдячуємо небайдужим людям, котрі завжди відгукуються на прохання допомогти. Наші ветерани та учасники війни зі сльозами на очах та болем в душі ділилися спогадами про ті страшні роки війни, співали воєнних пісень та частівок, бажали всім здоров’я і якнайшвидше здобути ще одну Перемогу, а ще дякували за гарне свято для них! А ми в свою чергу дякуємо людям, котрі допомогли зробити це свято кращим. Тому від імені всіх запрошених, працівників сільської ради та будинку культури висловлюємо щиру подяку за надану допомогу:  Мисливському Господарству «Поліське»; директору фірми «Сокіл» Млинівського молокозаводу Гєворкян Гамлету Юзиковичу; ТОВ «Захід Агропром» та його керівнику Нашкородову Сергію Івановичу; депутату місцевої ради Тарану Василю Володимировичу; приватним підприємцям: Киріші Анатолію Миколайовичу, Киріші Сергію Васильовичу, Адамець Олені Василівні.  А також дякуємо місцевим артистам – аматорам та  учасникам гуртків за допомогу в організації концерту. Хай вас Господь Бог благословляє за ваші добрі діла!!! І хай нарешті буде мирне небо над головами українців.

 

 

Дашкель Т.М. - художній керівник будинку культури.